Eteriniai aliejai

Eteriniai aliejai

Eteriniai aliejai

Eteriniai aliejai yra visiškai natūralus gamtos produktas, išgaunamas tiesiai iš augalų. Dėl ypatingų savybių naudojame ne tik parfumerijoje, aromaterapijoje, kosmetologijoje, bet ir farmakologijoje.

Kas yra eterinis aliejus?

Eterinis aliejus – daugybės junginių mišinys, gaunamas iš augalų lapųšaknųžievės, vaisiųžiedųmedienos,  bei medžio dervų. Į vieno augalo eterinio aliejaus sudėtį gali įeiti nuo keleto iki keliasdešimties naudingų mitybos komponentų: hormonų, vitaminų, mineralų, antikūnų. Ypatinga eterinių aliejų cheminė sudėtis ir suteikia jiems gydomąjį poveikį.

 
Eterinių aliejų nauda

Eteriniai aliejai turi gydomųjų ir profilaktinių savybių, užkerta kelią įvairioms ligoms ir palaiko sveiką žmogaus organizmą. Daugelis eterinių aliejų stiprina imuninę sistemą, detoksikuoja, stabdo virusų, bakterijų ir grybelių dauginimąsi, stimuliuoja ir suteikia energijos, mažina nuovargį, gerina emocinę būseną.

Eterinių aliejų mišiniai yra ypač veiksmingi.

 

***

Kokosas turi antibakterinių, antivirusinių, uždegimą malšinančių savybių, stiprina imuninę sistemą, teigiamai veikia virškinimo sistemą.

Ninbamedis pasižymi antibakteriniu, antivirusiniu, priešgrybeliniu, antiseptiniu ir detoksikuojančiu poveikiu.

Raudonėlis turi antibakterinių, antivirusinių ir priešgrybelinių savybių, veikia kaip antioksidantas, balansuoja hormonų apykaitą, stiprina imuninę sistemą. 

Juodgrūdė  pasižymi priešuždegiminėmis, antibakterinėmis, priešgrybelinėmis savybėmis, veikia kaip analgetikas, antioksidantas.

Pipirinė mėta teigiamai veikia kvėpavimo sistemą, priešgrybelinių, priešuždegiminių  savybių.

 

Gvazdikėlis pasižymi antibakteriniu ir priešgrybeliniu poveikiu, turi priešuždegiminių savybių.

 

Cinamonas stiprus antiseptikas, stimuliuoja kraujotaką bei medžiagų apykaitą, stiprina imuninę sistemą, pasižymi antibakterinėmis, priešgrybelinėmis, antivirusinėmis savybėmis, turi anticeliulitinį poveikį.

 

Bosvelija pasižymi dezinfekuojančiu, antiparazitiniu poveikiu.

Apelsinas pasižymi antiseptinėmis, spazmus mažinančiomis, priešuždegiminėmis, tonizuojančiomis savybėmis, veikia kaip diuretikas. Stimuliuoja imuninę sistemą, detoksikuoja, reguliuoja skysčių pusiausvyrą.

Snaputis  pasižymi antibakteriniu, antivirusiniu poveikiu, veikia kaip diuretikas.