Vertingiausi omega-3 šaltiniai. Kokie jie?
Vertingiausi omega-3 šaltiniai. Kokie jie?
Nepakeičiamosios omega-3 riebalų rūgštys mūsų organizmui yra gyvybiškai būtinos. Deja, atliekami tyrimai rodo, jog daugeliui jų labai trūksta. Tai yra viena svarių priežasčių, kodėl šiais laikais tiek daug sergama lėtinėmis neinfekcinėmis (ypač širdies bei kraujagyslių) ligomis, daugybę žmonių kamuoja prislėgtos būsenos, depresija, nerimas ir pan. Užtat labai svarbu pasirūpinti, kad šių rūgščių organizmas gautų pakankamai. Idealiu atveju jomis turėtų aprūpinti visavertis maistas. Omega-3 gausu riebiose žuvyse, jūros gėrybėse, sėmenyse, kanapėse, graikiniuose riešutuose, ispaninių šalavijų sėklose ir kt. Tačiau daug šių riebalų rūgščių prarandama maistą apdorojant termiškai, jas pasisavinti trukdo ir pernelyg gausiai vartojamos omega-6 riebalų rūgštys.
Tad kaip tinkamai papildyti omega-3 atsargas?
Nuostabiausias mūsų atradimas – pagal inovatyvias technologijas Danijos Maisto institute „International Food Science Centre A/S“ sukurtas ekologiškas sėmenų ir rapsų aliejus „Nutridan“, kuriame ypač gausu kokybiškų omega-3. Jis nuostabus tuo, kad neapkarsta, gali būti vartojamas ir maistui gardinti, ir kaip papildas. Tinka ir vegetarams bei veganams. Itin didelis privalumas, kad yra tinkamas kepti. Juo pakeitę įprastus kepti skirtus aliejus, turime daugiau galimybių atkurti organizme sveiką omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių pusiausvyrą.
Mes savo kasdienės maisto ruošos be šio aliejaus jau neįsivaizduojame. O jūs?